Dacia Duster Klub Polska Strona Główna Dacia Duster Klub Polska
Klub miłośników Dacii Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Upgrade radia do MediaNav
Autor Wiadomość
RamoDuster 

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 81
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2016-09-05, 11:03   Upgrade radia do MediaNav

Przymierzam się do wymiany zwykłego radia na MediaNav.
Na alledrogo znalazłem kilka egzemplarzy z różnych modeli Dacii ale model LAN5200WR1 sugerują że wszystkie są takie same niezależnie od modelu. Różnią się tylko wersją hardware (HW) i software (SW).
Czy mocowanie i podłączenie (z wyjątkiem dodatkowej anteny GPS) jest takie samo jak zwykłego radia?
Czy nie będzie jakichś problemów z uruchomieniem (zakładając że dostanę kod do radia)?
Czego ewentualnie się obawiać lub na co przygotować?
Czy jeśli dane radio już było zarejestrowane na dacia.naviextras.com to mogą być problemy z nabyciem/aktualizacją map?
Jakieś inne haki?
 
 
     
Dominus 


Marka: Dacia
Model: Duster
Wersja: Delsey
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Wiek: 26
Dołączył: 30 Lis 2012
Posty: 1499
Skąd: Kraków/Kryspinów
Wysłany: 2016-09-05, 16:05   Re: Upgrade radia do MediaNav

RamoDuster napisał/a:

Czy mocowanie i podłączenie (z wyjątkiem dodatkowej anteny GPS) jest takie samo jak zwykłego radia?


Mocowanie i wtyczki takie same.

RamoDuster napisał/a:
Czy nie będzie jakichś problemów z uruchomieniem (zakładając że dostanę kod do radia)?


Nie.

RamoDuster napisał/a:
Czego ewentualnie się obawiać lub na co przygotować?


Tylko i wyłącznie potrzeba Ci jest dodatkowo oprócz MediaNav - nadajnik GPS

RamoDuster napisał/a:
Czy jeśli dane radio już było zarejestrowane na dacia.naviextras.com to mogą być problemy z nabyciem/aktualizacją map?


Nie przerabiałem tego ale chyba nie, druga sprawa aktualizacje są drogie.
Można odblkować navi i dogrywać mapki

RamoDuster napisał/a:
Jakieś inne haki?
Nie :->
 
     
RamoDuster 

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 81
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2016-09-08, 09:37   Re: Upgrade radia do MediaNav

Dominus napisał/a:
RamoDuster napisał/a:
Czy jeśli dane radio już było zarejestrowane na dacia.naviextras.com to mogą być problemy z nabyciem/aktualizacją map?

Nie przerabiałem tego ale chyba nie, druga sprawa aktualizacje są drogie.
Można odblkować navi i dogrywać mapki

Odblokować? tzn żeby można było wgrywać mapy poza oficjalnymi aktualizacjami?
W ogóle to zdaje się że MN ma SysOp WinCE7 więc teoretycznie powinna na nim chodzić Automapa (z tych starszych)... Ma ktoś wiedzę na ten temat?
 
 
     
radek6 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2014
Wiek: 32
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 32
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-09-20, 14:40   

Można odblokować :) Potwierdzam - sam mam tak zrobione.

Całą potrzebną wiedzę znalazłem na forum : http://www.daciaklub.pl/forum/portal.php

Mam wgrane nowe mapy od chyba Tom Tom'a. Można używać wbudowanej nawigacji lub innego programu.

Dodatkowo jest możliwość oglądania filmów avi/mkv itp :)

Pozdrawiam
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
stat4u Ferma królików mięsnych biuro podróży sieradz ogłoszenia rolnicze łódzkie Korepetycje matematyka sieradz
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11