DACIA DUSTER - KLUB POLSKA Strona Główna DACIA DUSTER - KLUB POLSKA
Nieoficjalny Klub Dacia Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
KOMPUTER POKŁADOWY - gdy go brak
Autor Wiadomość
4zone.pl 


Marka: Dacia
Model: Duster Aventure SL oraz Lodgy Laureat
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Aventure
Napęd: 4x2
Rocznik: 2013
Wiek: 40
Dołączył: 14 Sty 2014
Posty: 30
Skąd: Przeźmierowo
Wysłany: 2014-02-13, 08:16   KOMPUTER POKŁADOWY - gdy go brak

Witam
Ponizej co zrobic by wiedziec- opisuje na przykladzie mojej aventurki ( Avy)

Dla chętnych, którzy nie mają komputera pokładowego a chcą wiedzieć co i jak:

- na allegro nabylem droga kupna za 38 brutto: http://allegro.pl/mini-bl...3926382091.html

- do smartfona z androidem wersja free softu: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torquefree
lub odpłatna
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque

na chomiku tez mozna poszukac - SA ;-)

do tego czeka mnie przerobka uchytu od nawigacjij aka mam w standardzie GARMIN i zamiast smartfona moj tabletofon 7 cali

Sprawdzalem modul i aplikacje- DZIALA po bluetooth bez klopotu haslo do modulu 1234 jakby ktos chcial wiedziec

zlacze OBD II znajduje sie w schowku po stronie pasazera

zalaczam zdjęcie

jak bede mial juz wszystko zrobione jak nalezy porobie foty i podesle ;-)

obd 2.jpg
Plik ściągnięto 1681 raz(y) 19,84 KB

_________________
Pozdrawiam

4zone.pl
http://www.4zone.pl
 
     
4zone.pl 


Marka: Dacia
Model: Duster Aventure SL oraz Lodgy Laureat
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Aventure
Napęd: 4x2
Rocznik: 2013
Wiek: 40
Dołączył: 14 Sty 2014
Posty: 30
Skąd: Przeźmierowo
Wysłany: 2014-02-27, 13:57   Koniec testow softu- teraz bedzie instalacja smartfona-

Ponizej linki do screenow z mojej aventurki po zainstalowaniu na OBD II modulu i softu w tabletce...









Treaz czekam na smark-fona i po imieninach pokaze jak zainstalowane wyglada


Edit:Admin
Teraz lepiej to wygląda, poprawiłem załadowanie obrazów. ;-)
_________________
Pozdrawiam

4zone.pl
http://www.4zone.pl
Ostatnio zmieniony przez tomszafa 2014-02-28, 08:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
RamoDuster 

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 81
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2014-02-27, 14:07   Re: Koniec testow softu- teraz bedzie instalacja smartfona-

4zone.pl napisał/a:
Ponizej linki do screenow
no piknie piknie... :-)
 
 
     
RamoDuster 

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 81
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2014-03-02, 20:09   

Zanabyłem taki moduł ale mam problem z BT - nie chce się łączyć z telefonami (sprawdzone na Lumia 720/WinPh i Xperia-S/Android. Czerwona dioda pali się stale, zielone migną po wpięciu do złącza i dalej cisza. Telefony widzą przez chwilę OBDII ale potem nijak nie można zmusić do komunikacji....
Ostatnio zmieniony przez RamoDuster 2014-03-03, 09:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Drza 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Ambiance
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Dołączył: 14 Lut 2014
Posty: 27
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2014-03-03, 09:39   Re: KOMPUTER POKŁADOWY - gdy go brak

4zone.pl napisał/a:
Witam
Ponizej co zrobic by wiedziec- opisuje na przykladzie mojej aventurki ( Avy)


Fajna sprawa. Chcę sobie zamontowć ELM 327 OBD II 2 SCAN w moim Duster Ambiance.
Rozumiem, że wystarczy podpiąć interfejs ELM 327 do gniazda w schowku i połączyć się dowolnym urządzeniem z androidem i aplikacją Torque i będzie śmigać? Mi głownie chodzi o to żeby mieć podgląd bieżącego spalania paliwa i z tego co napisałeś taka funkcja tam jest.
Chciałbym podłączyć się pod 2 dinowe radio gms z androidem. Mam nadzieję, że spokojnie da radę ;-)

Napiszcie mi proszę jeszcze jak się spisuje to urządzenie. Może warto kupić coś droższego i lepszego. Kolega RamoDuster pisał, że słabo to u niego działa.
 
     
BoloSr 
Czarny Zadymiacz


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2013
Wiek: 43
Dołączył: 09 Mar 2013
Posty: 1184
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2014-03-03, 11:14   Re: Koniec testow softu- teraz bedzie instalacja smartfona-

4zone.pl napisał/a:
Ponizej linki do screenow z mojej aventurki po zainstalowaniu na OBD II modulu i softu w tabletce...

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Treaz czekam na smark-fona i po imieninach pokaze jak zainstalowane wyglada


Edit:Admin
Teraz lepiej to wygląda, poprawiłem załadowanie obrazów. ;-)


I jak to działa ???
Spalanie to co pokazywane jest sprawdza sie na stacji ???
_________________

1.5dCi 90KM (115KM/260Nm) :)
 
     
4zone.pl 


Marka: Dacia
Model: Duster Aventure SL oraz Lodgy Laureat
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Aventure
Napęd: 4x2
Rocznik: 2013
Wiek: 40
Dołączył: 14 Sty 2014
Posty: 30
Skąd: Przeźmierowo
Wysłany: 2014-03-17, 09:55   

Witam. modul ktory kupilem i spalanie sp-rawdza sie z tym co w baku. jest ok... mam teraz dylemat tylko gdzie wkomponowac smartfona zeby byl na stale z widocznym panelem dotykowym . w tle chodzi aplikacja lokalizujaca auto wiec musi byc zabudowany smark-fon. na szelki wypadek nabylem bialy zeby komponowal sie z wnetrzem aventure
_________________
Pozdrawiam

4zone.pl
http://www.4zone.pl
 
     
Drza 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Ambiance
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Dołączył: 14 Lut 2014
Posty: 27
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2014-12-08, 08:38   

A macie jakieś rozwiązanie pod Windows CE 6.0? Mam radio z nawigacją GMS Smart 6311 z systemem Win CE 6.0 i nie mogę znaleźć żadnego oprogramowania OBD2
 
     
RamoDuster 

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 81
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2014-12-09, 08:28   

A mi w końcu udało się uruchomić ELM427 - okazało się że jestem durniem bo żeby zadziałało wystarczyło włączyć stacyjkę...
 
 
     
karmi7 
karmi7

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Open
Napęd: 4x2
Rocznik: 2016
Dołączył: 26 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-09-27, 14:00   

W benzyniaku z września 2016 już nie zobaczymy informacji o spalaniu średnim i chwilowym. Przynajmniej u mnie Torq nie pokazuje tych wartości. Owszem, temperaturę, obroty silnika pokazuje prawidło, ale spalania zero, null :( Inwestycja 38zł nie zwróciła się.
 
     
Witek1952 

Marka: Duster
Model: Ambiance
Silnik: 1.6 16V LPG
Wersja: Ambiance
Napęd: 4x2
Rocznik: 2015
Wiek: 65
Dołączył: 28 Wrz 2014
Posty: 122
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2016-09-30, 13:58   

Witam serdecznie. Znalazłem takie cosik na AliExpress i czekam na dostawę. Ma ktoś może takie urządzenie?

https://www.youtube.com/watch?v=qo5pm_25Q6M

Pozdrawiam.
_________________
Witek
 
     
urys 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Outdoor
Napęd: 4x4
Rocznik: 2017
Dołączył: 17 Sty 2018
Posty: 56
Skąd: WPI
Wysłany: 2018-03-02, 16:19   

dostałeś?
Jak działa?
_________________
Black Pearl rządzi na dzielni!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
stat4u
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 14