DACIA DUSTER - KLUB POLSKA Strona Główna DACIA DUSTER - KLUB POLSKA
Nieoficjalny Klub Dacia Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcesoria - rejestrator video
Autor Wiadomość
lowca

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Comfort
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Kwi 2018
Posty: 8
Wysłany: 2018-06-01, 12:43   Akcesoria - rejestrator video

W najnowszym katalogu jest możliwe dokupienie 'firmowego' rejestratora.

Czy ktoś to cudo już ma i może się podzielić jakimikolwiek informacjami?
Bo salon poza 'można to zamówić' to więcej nie wie.
 
     
tomekosw1

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Prestige
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Dołączył: 17 Cze 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-06-17, 11:36   

Zamówiłem wersję rejestratora kompatybilnego z czujnikiem światła. Będę miał go na początku sierpnia. Przetestuję i dam opinię.
 
     
gogol 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Maj 2018
Posty: 60
Wysłany: 2018-07-05, 12:49   

Posiadam to cudo od 20 kwietnia w nowym Dusterze. Generalnie dziala prawidlowo i nie zdarzylo mi sie ze nie nagral czegos. Aplikacja na iOS i Androida - dzialaja. Bez wodotryskow, ale robia co maja robic. Jedeny minus - od jakiegos czasu na nagraniach nie mam pozycji z GPS-a tylko same zera. Nie mam czasu, zeby sie z tym bujac, wiec nie wiem czy to jakas pierdola, czy konstrukcyjnie cos nie tak - dla mnie najwazniejsze ze nagrywa.
 
     
lowca

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Comfort
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Kwi 2018
Posty: 8
Wysłany: 2018-07-05, 13:21   

gogol napisał/a:
Aplikacja na iOS i Androida - dzialaja. Bez wodotryskow, ale robia co maja robic.


Jak działa ta aplikacja - służy do ustawiania parametrów kamery? Zgrywania filmów? Czy czegoś jeszcze? Jest dostępna na GooglePlay?
 
     
olo 
olo

Marka: Dacia Duster
Model: 4x2 Laureate,4x4 Urban Explorer,4x4 Prestige
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2015
Dołączył: 07 Kwi 2015
Posty: 331
Wysłany: 2018-07-05, 15:42   

Panowie kończyć offa,nie ten dział :-P
 
     
gogol 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Maj 2018
Posty: 60
Wysłany: 2018-07-06, 10:45   

lowca napisał/a:
Jak działa ta aplikacja - służy do ustawiania parametrów kamery? Zgrywania filmów? Czy czegoś jeszcze? Jest dostępna na GooglePlay?


Przede wszystkim rejestrator nie ma wyswietlacza, wiec sluzy jako podglad tego co widzi oczko. Do tego tak jak piszesz - konfiguracja, pobieranie filmow, zarzadzanie. Generalnie nie polecam kopiowania filmow przez tel. Zdecydowanie lepiej wyjac karte pamieci i wrzucic ja do komputera. W zestawie z rejestratorem daja karte 8 GB. Zdecydowanie malo - sam zmierzam, zeby kupic conajmniej 32 GB (warto zwrocic uwage na klase karty, zeby nadazala z nagrywaniem filmow w Full HD).
 
     
marcinch 

Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Prestige
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Dołączył: 30 Mar 2018
Posty: 10
Wysłany: 2018-07-12, 14:48   

Jak chciałem zamówić to w Polsce nie ma i we Francji. Informacja ASO. Szkoda, bo na stronie https://www.daciamag.com/...8201713925.html w Rumunii jest.
 
     
gogol 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Maj 2018
Posty: 60
Wysłany: 2018-07-13, 07:45   

Do mnie jak zadzwonili ze samochod jest juz w kraju, to pojechalem i zlozylem zamowienie na rejestrator. W przeciagu 8 dni przygotowali samochod wraz z rejestratorem wlasnie. Moze sie skonczyly chwilowo?
 
     
janciowolf1 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Prestige
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Wiek: 40
Dołączył: 18 Gru 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-12-19, 12:11   

Witam wszystkich mam pytanie ktoś wie w jaki sposób połączyć DASH CAM z iphonem??
 
     
gogol 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Maj 2018
Posty: 60
Wysłany: 2018-12-19, 14:05   

janciowolf1 napisał/a:
Witam wszystkich mam pytanie ktoś wie w jaki sposób połączyć DASH CAM z iphonem??


musisz sie polaczyc z wifi ktore rozsyla rejestrator. nazwa sieci w moim przypadku to UL_DVR_xxxxxx. albo jest bez hasla, albo jakies proste typu 1234/0000. nie pamietam szczerze mowiac. no i aplikacja oczywiscie do pobrania - "Renault DashCam" ;) aplikacje odpalasz jak polaczysz sie z wifi z rejestratora.
_________________
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?p=19286
 
     
janciowolf1 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Prestige
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Wiek: 40
Dołączył: 18 Gru 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-12-21, 12:45   

gogol dziękuje za informację wszystko teraz wszystko działa

Mam dodatkowe pytania od czego zależy że raz rejestrator podaje informację z gps a drugim razem już nie ?
 
     
gogol 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Maj 2018
Posty: 60
Wysłany: 2018-12-21, 13:14   

janciowolf1 napisał/a:
Mam dodatkowe pytania od czego zależy że raz rejestrator podaje informację z gps a drugim razem już nie ?


mam ten sam problem. u mnie na poczatku pokazywal zawsze, pozniej raz tak raz nie. ostatnio nie zauwazylem zeby sie pojawiala lokalizacja. nie jest to dla mnie az tak krytyczne, wiec nie wnikam w szczegoly. gdybys sie dowiedzial, to podziel sie informacja ;)
_________________
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?p=19286
 
     
SEBEKDJ 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Essential
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Dołączył: 07 Sty 2019
Posty: 3
Wysłany: 2019-01-08, 10:24   

Witam,

Niestety u mnie jest powazny problem z firmowym rejestratorem. Polega on na tym, ze nagrywa kiedy chce i jak chce. Nagrania sa z roznych etapow podrozy i nigdy w calosci. Probowalem juz roznych ustawien i problem ciagle istnieje. W serwisie nie maja oczywiscie pojecia co jest nie tak.
Moze ktos z uzytkownikow mialby jakis pomysl lub porade. Dziekuje i przepraszam za brak polskich znakow.
_________________
Pozdrawiam
 
     
gogol 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2018
Dołączył: 09 Maj 2018
Posty: 60
Wysłany: 2019-01-08, 10:37   

zacznij klasycznie - zresetuj ustawienia, sprawdz czy karta pamieci nie jest uszkodzona (bledne sektory itp).
_________________
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?p=19286
 
     
SEBEKDJ 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Essential
Napęd: 4x2
Rocznik: 2018
Dołączył: 07 Sty 2019
Posty: 3
Wysłany: 2019-01-08, 13:20   

Byloby dobrze, gdyby cos to dalo. Reset byl robiony wiele razy, dwie karty byly sprawdzane. Ustawienia na rozne sposoby. Efekt zawsze ten sam - nagrywa jak chce, kiedy chce. Nie wiem czy sam rejestrator nie jest uszkodzony, bo nawet polaczenie sie przez WIFI to droga przez meke.
_________________
Pozdrawiam
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
stat4u
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10