DACIA DUSTER - KLUB POLSKA Strona Główna DACIA DUSTER - KLUB POLSKA
Nieoficjalny Klub Dacia Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Upgrade radia do MediaNav
Autor Wiadomość
RamoDuster 

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 81
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2016-09-05, 12:03   Upgrade radia do MediaNav

Przymierzam się do wymiany zwykłego radia na MediaNav.
Na alledrogo znalazłem kilka egzemplarzy z różnych modeli Dacii ale model LAN5200WR1 sugerują że wszystkie są takie same niezależnie od modelu. Różnią się tylko wersją hardware (HW) i software (SW).
Czy mocowanie i podłączenie (z wyjątkiem dodatkowej anteny GPS) jest takie samo jak zwykłego radia?
Czy nie będzie jakichś problemów z uruchomieniem (zakładając że dostanę kod do radia)?
Czego ewentualnie się obawiać lub na co przygotować?
Czy jeśli dane radio już było zarejestrowane na dacia.naviextras.com to mogą być problemy z nabyciem/aktualizacją map?
Jakieś inne haki?
 
 
     
Dominus 


Marka: Dacia
Model: Duster
Wersja: Delsey
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Wiek: 27
Dołączył: 30 Lis 2012
Posty: 1492
Skąd: Kraków/Kryspinów
Wysłany: 2016-09-05, 17:05   Re: Upgrade radia do MediaNav

RamoDuster napisał/a:

Czy mocowanie i podłączenie (z wyjątkiem dodatkowej anteny GPS) jest takie samo jak zwykłego radia?


Mocowanie i wtyczki takie same.

RamoDuster napisał/a:
Czy nie będzie jakichś problemów z uruchomieniem (zakładając że dostanę kod do radia)?


Nie.

RamoDuster napisał/a:
Czego ewentualnie się obawiać lub na co przygotować?


Tylko i wyłącznie potrzeba Ci jest dodatkowo oprócz MediaNav - nadajnik GPS

RamoDuster napisał/a:
Czy jeśli dane radio już było zarejestrowane na dacia.naviextras.com to mogą być problemy z nabyciem/aktualizacją map?


Nie przerabiałem tego ale chyba nie, druga sprawa aktualizacje są drogie.
Można odblkować navi i dogrywać mapki

RamoDuster napisał/a:
Jakieś inne haki?
Nie :->
 
     
RamoDuster 

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Dołączył: 10 Lut 2014
Posty: 81
Skąd: mazowsze
Wysłany: 2016-09-08, 10:37   Re: Upgrade radia do MediaNav

Dominus napisał/a:
RamoDuster napisał/a:
Czy jeśli dane radio już było zarejestrowane na dacia.naviextras.com to mogą być problemy z nabyciem/aktualizacją map?

Nie przerabiałem tego ale chyba nie, druga sprawa aktualizacje są drogie.
Można odblkować navi i dogrywać mapki

Odblokować? tzn żeby można było wgrywać mapy poza oficjalnymi aktualizacjami?
W ogóle to zdaje się że MN ma SysOp WinCE7 więc teoretycznie powinna na nim chodzić Automapa (z tych starszych)... Ma ktoś wiedzę na ten temat?
 
 
     
radek6 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2014
Wiek: 33
Dołączył: 25 Lis 2014
Posty: 31
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-09-20, 15:40   

Można odblokować :) Potwierdzam - sam mam tak zrobione.

Całą potrzebną wiedzę znalazłem na forum : http://www.daciaklub.pl/forum/portal.php

Mam wgrane nowe mapy od chyba Tom Tom'a. Można używać wbudowanej nawigacji lub innego programu.

Dodatkowo jest możliwość oglądania filmów avi/mkv itp :)

Pozdrawiam
 
     
krkkrzysiek

Marka: Fiat
Model: Panda
Dołączył: 28 Cze 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-07-19, 17:46   

a mam odwrotne pytanie czy majac to radio z nawigacja da sie zmienić na to stare? zalezy mi bardzo na odwtarzaniu CD którego to nowe nie ma :(
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
stat4u
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11