DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA Strona Główna DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA
Forum nieoficjalnego Klubu Dacia Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Filtr paliwa w 1.6 SCe 2016 4x2?
Autor Wiadomość
DusterFaster!

Marka: Dacia Duster
Model: Urban Explorer 1.6 2WD 2016
Dołączył: 05 Wrz 2019
Posty: 95
Wysłany: 2019-12-01, 12:52   Filtr paliwa w 1.6 SCe 2016 4x2?

Witam.
Czy w 1.6 SCe 4x2 2016 jest filtr paliwa?
W książce serwisowej nie ma określonego czasu/przebiegu wymiany dla tego filtra. Po VINie sprzedawca stwierdził, że w DD 4x4 jest na pewno, ale w 4x2 prawdopodobnie nie ma, tylko może być jakieś sitko.
Czy to jest możliwe?
 
     
Black Dusty 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Prestige
Napęd: 4x4
Rocznik: 2018
Dołączył: 05 Lis 2019
Posty: 51
Wysłany: 2019-12-01, 13:23   

DusterFaster! napisał/a:
Czy to jest możliwe?

Cóż możliwe jest, ale byłoby to ciut dziwne. A gdzie on jest w 4x4 powiedział Ci, bo jeżeli tak to sprawdź u Ciebie.
 
     
DusterFaster!

Marka: Dacia Duster
Model: Urban Explorer 1.6 2WD 2016
Dołączył: 05 Wrz 2019
Posty: 95
Wysłany: 2019-12-01, 16:05   

Kurcze za pierwszym razem jak szukałam to nie znalazłem tego tematu. Teraz mi wyświetliło: DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA :: Zobacz temat - Filtr paliwa
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?t=1067

Wychodzi na to, że faktycznie może tego filtra nie być.
Sorki za powielenie tematu. Jeśli komuś przeszkadza to proszę moderatora o usunięcie.
 
     
Hiszpan_JS 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2019
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 149
Skąd: KTA
Wysłany: 2019-12-01, 20:26   Re: Filtr paliwa w 1.6 SCe 2016 4x2?

DusterFaster! napisał/a:
Witam.
Czy w 1.6 SCe 4x2 2016 jest filtr paliwa?

Nie ma :!:
DusterFaster! napisał/a:
Po VINie sprzedawca stwierdził, że w DD 4x4 jest na pewno
Zmień ASO. W 4x4 też nie ma :!: :!: :!:

Edit:
Filtr paliwa jest w zbiorniku, na pompie paliwa. Nie wymienny! Tak samo w 4x2 i 4x4.
_________________
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
----------------------------
Witaj Gość :-)
  
 
     
DusterFaster!

Marka: Dacia Duster
Model: Urban Explorer 1.6 2WD 2016
Dołączył: 05 Wrz 2019
Posty: 95
Wysłany: 2019-12-01, 21:42   Re: Filtr paliwa w 1.6 SCe 2016 4x2?

Hiszpan_JS napisał/a:
Zmień ASO. W 4x4 też nie ma :!: :!: :!:

Edit:
Filtr paliwa jest w zbiorniku, na pompie paliwa. Nie wymienny! Tak samo w 4x2 i 4x4.


ASO nie muszę zmieniać, bo to był sklep z częściami ;)
Facet nie był do końca pewny i opierał się na tym co tam znalazł u siebie w komputerze.
Na wszelki wypadek dał mi taki:

FILTRON PP 831/1

Teraz jak sprawdzam patrząc na spis aut, do których rzekomo pasuje jest tam DD i to w kliku wariantach, m.in. 1.6 SCe H4M.
  
 
     
Hiszpan_JS 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2019
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 149
Skąd: KTA
Wysłany: 2019-12-01, 22:28   Re: Filtr paliwa w 1.6 SCe 2016 4x2?

DusterFaster! napisał/a:
Teraz jak sprawdzam patrząc na spis aut, do których rzekomo pasuje jest tam DD i to w kliku wariantach, m.in. 1.6 SCe H4M.

No tak, a tu jest pasek rozrządu do 1.6 SCe :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: .
_________________
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
----------------------------
Witaj Gość :-)
 
     
DusterFaster!

Marka: Dacia Duster
Model: Urban Explorer 1.6 2WD 2016
Dołączył: 05 Wrz 2019
Posty: 95
Wysłany: 2019-12-01, 22:35   Re: Filtr paliwa w 1.6 SCe 2016 4x2?

Hiszpan_JS napisał/a:

No tak, a tu jest pasek rozrządu do 1.6 SCe :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: .


Pod spodem jest napisane, że kod silnika k4m... tam zdaje się jest właśnie pasek rozrządu? :roll:
 
     
Hiszpan_JS 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2019
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 149
Skąd: KTA
Wysłany: 2019-12-01, 22:38   

Tak, wiem. Ale podałem ci przykład jak precyzyjne są opisy. Możesz sprawdzić, w 1.6 SCe na pewno nie ma wymiennego filtra paliwa.

DusterFaster! napisał/a:
...patrząc na spis aut, do których rzekomo pasuje jest tam DD i to w kliku wariantach, m.in. 1.6 SCe H4M.
Tutaj też, m.in. jest 1.6 SCe H4M.
_________________
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
----------------------------
Witaj Gość :-)
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan_JS 2019-12-01, 22:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
DusterFaster!

Marka: Dacia Duster
Model: Urban Explorer 1.6 2WD 2016
Dołączył: 05 Wrz 2019
Posty: 95
Wysłany: 2019-12-01, 22:52   

Spoko. Dla mnie bardziej wiarygodna jest informacja od właściciela DD, niż pana ze sklepu, od którego nie oczekuję że będzie znał wszystkie części do wszystkich marek i wszystkich modeli. Tym bardziej, że jest więcej sklepów w Internecie, które oferują różne filtry paliwa do 1.6 SCe.
Także dzięki za informację.

Swoją drogą mam pomysł na sprawdzenie swojego mechanika. Dam mu ten filtr i niech mi później pokaże gdzie go wsadził 😁
Trochę gorzej jak się okaże, że faktycznie to gdzieś upchnie :-D
 
     
Hiszpan_JS 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Wersja: Comfort
Napęd: 4x4
Rocznik: 2019
Dołączył: 25 Lut 2019
Posty: 149
Skąd: KTA
Wysłany: 2019-12-01, 23:01   

To jest filtr przewodowy. Jaki problem rozciąć przewód paliwowy, gdzieś pod autem i zamontować filtr? Tak tylko mi się pomyślało że nie powinno to być trudne.
_________________
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
----------------------------
Witaj Gość :-)
 
     
LESNICZYy


Marka: DACIA
Model: DUSTER K4M STAG Q-BOX
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Ambiance
Napęd: 4x2
Rocznik: 2014
Dołączył: 01 Wrz 2018
Posty: 250
Skąd: SZO
Wysłany: 2019-12-02, 15:34   Re: Filtr paliwa w 1.6 SCe 2016 4x2?

DusterFaster! napisał/a:
Hiszpan_JS napisał/a:

No tak, a tu jest pasek rozrządu do 1.6 SCe :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: .


Pod spodem jest napisane, że kod silnika k4m... tam zdaje się jest właśnie pasek rozrządu? :roll:

W K4M jest , w H4M łańcuch . W ASO fachowiec powiedział mi , że w H4M jest pasek :!: :mrgreen:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11