Praca i funkcjonowanie w postpandemicznym świecie |
Autor |
Wiadomość |
star [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-04-10, 08:33 Praca i funkcjonowanie w postpandemicznym świecie
|
|
|
Szukam jakiegoś pomysłu na biznes w czasach kryzysu w jakim obecnie się znaleźliśmy.
Każdy ma jakieś swoje potrzeby, zobowiązania - zastanawiam się w związku z tym nad ogólną strategią w krótkiej, średniej oraz długiej perspektywie. |
|
|
|
onar [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-04-10, 11:08
|
|
|
Cóż, z pewnością wiele zwyczajów związanych m. in. z pracą ulegnie zmianie.
Fakt jest taki, że nie wiadomo kiedy to się skończy i jaki ta cała epidemia będzie miała przebieg.
Moim zdaniem, warto myśleć o jakimś przebranżowieniu się. Mam na myśli przejście na jakieś bezkontaktowe formy prowadzenia biznesu. Wbrew pozorom opcji z tego zakresu jest stosunkowo dużo. |
|
|
|
star [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-04-10, 12:37
|
|
|
Jakieś konkretne pomysły? Bo chyba opcja przebranżowienia się, staje się coraz bardziej aktualna. |
|
|
|
onar [Usunięty]
|
Wysłany: 2020-04-10, 13:06
|
|
|
Platforma e-commerce, ściągasz towar w tańszej cenie a później wysyłasz klientom detalicznym.
Wydaje mi się, że to może być najrozsądniejsza opcja w krótkim oraz średnim terminie. |
|
|
|
tomekptk
I like Duster
Marka: Dacia
Model: Duster f.2
Silnik: TCe 150
Wersja: Prestige
Napęd: 4x4
Rocznik: 2022
|
Wysłany: 2020-04-10, 13:24
|
|
|
Trzeba się dobrze rozejrzeć. Była firma mojej żony (producent materiałów budowlanych) nie może się teraz opędzić od zamówień, gdy francuska i hiszpańska konkurencja ma problemy. |
_________________ I like Duster
|
|
|
|
pet44
Marka: Skoda Duster
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110KM
Wersja: Delsey
|
Wysłany: 2020-04-14, 12:05
|
|
|
onar napisał/a: | Platforma e-commerce, ściągasz towar w tańszej cenie a później wysyłasz klientom detalicznym.
Wydaje mi się, że to może być najrozsądniejsza opcja w krótkim oraz średnim terminie. |
A jaką platformę do handlu internetowego polecasz? Tak, aby można było w miarę szybko i sprawnie realizować sprzedaż internetową, obsługiwać szybkie płatności, kurierów czy stany magazynowe. |
|
|
|
onar [Usunięty]
|
|
|
|
|