Pliki cookie sa wykorzystywane do reklam spersonalizowanych oraz w celu tworzenia anonimowych statystyk serwisu. Jezeli nie blokujesz plikow cookies, to zgadzasz sie na ich uzywanie oraz zapisanie w pamieci urzadzenia.
Polityka Prywatnosci/Ciasteczek

AKCEPTUJE
DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA Strona Główna DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA
Forum nieoficjalnego Klubu Dacia Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Akcesoria CraVe Drive
Autor Wiadomość
Lukasz Be

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 TCe 100
Wersja: Prestige
Napęd: 4x2
Rocznik: 2021
Wysłany: 2024-06-16, 16:05   Akcesoria CraVe Drive

Na Allegro jest sprzedający CraVeDrive który wystawia sporo gadżetów poprawiających Dustery. Pytanie do Was forumowicze z czego korzystaliście, jakie są Wasze recenzje tych udogodnień i czy ogólnie zdają egzamin.
Przedmioty te są wystawiane po cenach nie adekwatnych do kosztu ich wytworzenia, pomysł się liczy wiadomo ale wolałbym mieć w takiej sytuacji opinie użytkowników, zanim zamówi 3-4 gadżety za 200zł.

Dla przykładu link do pozycji z odbojnikiem klapki wlewu paliwa (u mnie działa bez zarzutu póki co :))
https://allegro.pl/oferta/alternatywny-odbojnik-klapki-paliwa-dacia-duster-2-13505489352

Z przedmiotów które na pewno mnie jeszcze interesują to:
1) usztywnienie klamry pasów tylniej kanapy,
2) gadżet podnoszący wysokość podłokietnika (Duster 2 po lifcie),
3) ogranicznik pasów (opuszczenia klamry),
4) listwa półki schowka (blokada żeby drobiazgi nie spadały),
5) deaktywator Start/stop
6) folia ochronna lakieru (do naklejenia tam, gdzie się lakier przeciera od uszczelek)

Ad. 3 już zamówiłem na Ali Expres za 4 zł ogranicznik w formie małego kółka, 4 sztuki w pakiecie.

Tur

Model: Duster II
Wersja: Essential
Rocznik: 2020
Wysłany: 2024-06-27, 22:20   

Kupiłem od nich kilka rzeczy.
Skarbonka do wersji 4x2 - fajna, używam już z rok albo i dwa. Droga była, ale nie żałuję.
Listwa do półki nad schowkiem - zamontowałem. Spoko wygląda, niestety półka sama w sobie jest wąska i przeciętny telefon to i tak nie zmieści się pomiędzy ścianką a listwą. Na mniejsze drobiazgi może być.
Oświetlenie ambient - kupiłem z rok temu. Na youtube wygląda fajnie, ale do dziś nie zamontowałem :D Planowałem oddać do elektryka, żeby domontował mi tam czujnik światła, ale nie było kiedy.
Korek do lpg - rewelacja.

Drogo jest, ale kupujesz od firmy, dostajesz paragon... Koszty rosną, więc nic dziwnego, ze ceny są wyższe.

r70

Marka: dacia
Model: duster
Wysłany: 2024-06-29, 08:11   

Kupiłem 2 uchwyty na telefon do dustera. Pierwszy używam od 2 lat i jest najlepszym jaki do tej pory miałem , a telefon wpinam i wypinamy często kilkanaście razy dziennie bo telefon jest moim biurem - nawigacja na wyświetlaczu samochodu, cała reszta na telefonie - trochę tego jest ;) Mega wygodny u praktyczny.
Drugi z ładowaniem indukcyjnym czeka na montaż od pół roku - nie mam czasu na zamianę telefonu który też czeka od grudnia ;) wygląda fajnie , ale nie wiem jaki będzie w praktyce.

Lukasz Be

Wysłany: 2024-07-02, 15:39   

Już mogę wrócić z informacją bo co nieco zamówiłem i testowałem.

Ad. 2) gadżet podnoszący wysokość podłokietnika (Duster 2 po lifcie), --> mi nie pasuje, odesłałem. Jakoś burzy mi pozycję, bez zmian słabo podpiera a i nie jest wygodniej z dostępem do hamulca ręcznego czy drążka zmiany biegów

Ad. 3) ogranicznik pasów (opuszczenia klamry), --> tutaj zamówiłem "guziczki" z Ali expres które przyszły w tydzień, kosztowały ok 4 złote i dają radę. Klamra teraz wisi na samej górze co jest optymalne gdy sięgam po pas. Sam montaż banalnie prosty bo plastikowy rdzeń guziczka bez problemu rozchyla tkaninę pasa - nie mam obaw, że pas zacznie się pruć. Co jest absurdalne, podobne "guziczki" są założone fabrycznie ale zdecydowanie za nisko :(

Ad. 4) listwa półki schowka (blokada żeby drobiazgi nie spadały), --> listwa założona, na półce kładę chusteczki i okulary, nie spadły jak do tej pory więc zdaje egzamin

Ad. 6) folia ochronna lakieru (do naklejenia tam, gdzie się lakier przeciera od uszczelek) --> kupiłem ale jeszcze nie nakleiłem chociaż lakier już bardzo o to prosi, widać podkład w wyniku wtarcia pod tylnymi drzwiami u góry

r70

Marka: dacia
Model: duster
Wysłany: 2024-07-04, 11:23   

Ja w miejsce mechanicznego uchwytu na telefon (korzystając z tego samego elementu montowanego między 2 okrągłymi nawiewami środkowymi z którego korzystałem przy pierwszym uchwycie) zainstalowałem uchwyt z ładowarką indukcyjną. Na razie za krótko żebym mógł oceniać trwałość, ale wygoda jest przednia. odkładając telefon, lub chwytając go żeby wypiąć, po lekkim wciśnięciu przyciski umiejscowionego w optymalnym miejscu chwyta blokuje, albo puszcza telefon. Sam uchwyt posiada wewnętrze podtrzymanie zasilania, ponieważ nawet kiedy stacyjna jest wyłączona, elektronika uchwytu działa sprawnie. Po zablokowaniu telefony od razu włącza się ładowanie, co jest sygnalizowane zmianą koloru podświetlania przezroczystej części uchwytu z czerwonego na niebieski.
Na obecną chwilę mogę polecić - jeśli ktoś ma tel z indukcyjnym ładowaniem i często wsiadać i wysiadać to uchwyt sprawdza się świetnie.
Jedynie przeszkadzał mi prosty kabel usb-c któy dołączony jest do zestawu, ponieważ zahaczał o ekran multimediów, ale być może stosując oryginalny element montowany w pojedynczym okrrągłym nawiewie nie byłoby to odczówalne. Ja zastąpiłęm kabelek rozwiązaniem kontowym i jest ok.
U mnie poprzedni telefon miał już wyrobione z

Lukasz Be

Wysłany: 2024-08-06, 15:11   

Dodaje kolejne dwa punkty, akcesoria które zamówiłem i zamontowałem.

7) Mocowanie gaśnicy pod fotelem kierowcy (tylko wersje Dustera z regulacją wysokości fotela). Gaśnica zamontowana ale wisi luźno i może ograniczać regulacje fotela w pewnych zakresach. Dobry gadżet o tyle, że pomógł pozbyć się zestawu awaryjnego z bagażnika (apteczka wskoczyła do schowka w boczkach drzwiowych z tyłu, trójkąt leży w bagażniku na boku pod rantem gumowej maty)

8) Alternatywny korek wlewu LPG. Moim zdaniem bardzo dobre rozwiązanie, ten wkręcany po 3 latach i przebiegu 25k km nadaje się do śmieci a jedna ze śrub mocujących wlew LPG już koroduje.

Odpowiedz do tematu