Kamera przednia - czy ktoś montował? |
Autor |
Wiadomość |
GrzMu
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 TCe 100
Wersja: Prestige
Napęd: 4x2
|
Wysłany: 2024-09-13, 09:31 Kamera przednia - czy ktoś montował?
|
|
|
Czy ktoś z forumowiczów montował w swoim Dusterze przednią kamerę akcesoryjną (kod produktu 8201701592)?.
Mój egzemplarz niestety nie posiada kamer 360 (jest tylko kamera cofania).
Znalazłem w necie oryginalną akcesoryjną kamerę do zamontowania z przodu.
Jest tylko jedno zasadnicze pytanie. Czy ta kamera będzie współpracować z moim media nav.
Zgodnie z instrukcją montażu i zgodnie z filmikiem pokazującym montaż kamerka jest do zamontowania w DD2 przed liftem (radio z "małym" wyświetlaczem). Ja mam wersję po liftingu (rocznik 2022) i mam media nav z tzw. "tabletem".
Chciałbym taką kamerkę zamontować ale nie jestem pewien czy będzie działać.
Bardzo proszę o pomoc i podpowiedzi. Może ktoś ją montował i podzieli się swoimi doświadczeniami.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc. |
|
|
|
Przemko
Silnik: TCe 130
Rocznik: 2021
Wiek: 51 Dołączył: 03 Maj 2019 Posty: 18 Skąd: wielkolpolskie
|
Wysłany: 2024-09-13, 10:01
|
|
|
Ja montowałem jeśli masz stare Media NAV to zadziała jak nowe to już nie ja mam auto rocznik 2021 ze starym MEdia Nav i się udało ogarniał mi to serwis w Lesznie ( ASO ) bo ASO w Poznaniu twierdziło, że się nie da |
_________________ Już jest Dacia |
|
|
|
GrzMu
Silnik: 1.0 TCe 100
Napęd: 4x2
|
Wysłany: 2024-09-13, 11:40
|
|
|
Przemko napisał/a: | Ja montowałem jeśli masz stare Media NAV to zadziała jak nowe to już nie ja mam auto rocznik 2021 ze starym MEdia Nav i się udało ogarniał mi to serwis w Lesznie ( ASO ) bo ASO w Poznaniu twierdziło, że się nie da |
A wiadomo czym to jest spowodowane? Przecież kamery 360 w jakiś sposób działają też w tych nowych? |
|
|
|
Przemko
Silnik: TCe 130
Rocznik: 2021
Wiek: 51 Dołączył: 03 Maj 2019 Posty: 18 Skąd: wielkolpolskie
|
Wysłany: 2024-09-13, 12:25
|
|
|
Podobno ta nowa media nav nie przyjmuje sygnału od tego akcesorium nie wiem u mnie podłączyli tak, że mogę ją sobie sam włączyć przyciskiem a z automatu się włącza wtedy gdu cofam to tylna a jak wypnę wsteczny bieg to załącza się ta z przodu |
_________________ Już jest Dacia |
|
|
|
|