Pliki cookie sa wykorzystywane do reklam spersonalizowanych oraz w celu tworzenia anonimowych statystyk serwisu. Jezeli nie blokujesz plikow cookies, to zgadzasz sie na ich uzywanie oraz zapisanie w pamieci urzadzenia.
Polityka Prywatnosci/Ciasteczek
  
AKCEPTUJE
DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA Strona Główna DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA
Forum nieoficjalnego Klubu Dacia Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
GPS nie widzi satelit w aucie...
Autor Wiadomość
w00cashxx

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2013
Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-08-04, 20:11   GPS nie widzi satelit w aucie...

Witam,

Mam problem z nawigacja w srodku Dustera. GPS nie widzi zadnych satelit. Po wyjsciu z auta zaraz lapie fixa. Testowane na 3 urzadzeniach i 2 programach do map (Sygic, Automapa).
 
     
Dominus


Marka: Dacia
Model: Duster
Wersja: Delsey
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Wiek: 33
Dołączył: 30 Lis 2012
Posty: 1492
Skąd: Kraków/Kryspinów
Wysłany: 2014-08-04, 20:23   

w00cashxx, miałem na chwilkę nawigację 2 din w Duster'ze i łapała bez problemu sygnał z satelit.
Mam również nawi na szybkę, taką z Orange i też nie ma problemu, tak więc nie wiem co może być nie tak w Twoim Duster'ze, co zakłóca sygnał.
Gdyby była to sprawa jednego urządzenia to werdykt byłby prosty, lecz jeżeli jest tak przy dwóch to jest coś dziwnego.
W innych autach je sprawdzałeś?
 
     
w00cashxx

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2013
Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-08-05, 09:32   

Tak w poprzednim aucie bylo ok. Nawet w domku na pietrze lapie pod dachem :/.
 
     
Tolkien

Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2014
Posty: 82
Skąd: Myślenice
Wysłany: 2014-08-11, 18:19   

Przetestowałem na 2 telefonach i bez problemu zarówno z przodu jak i na tylnej kanapie łapie bez problemu.
 
     
miczwak
----------


Marka: Dacia
Model: Duster
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2010
Wiek: 45
Dołączył: 13 Cze 2014
Posty: 131
Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2014-08-13, 08:26   

U mnie w telefonach i palmtopach przyklejonych do szyby działa bezproblemowo. Może masz ogrzewanie przedniej szyby? ;-)
_________________
Doświadczenie: Fiat 126p 600 1979r, Fiat 126p 650 1986r, Daewoo Tico 0,8 1998r, Mazda 323P 1,3 1997r, Citroen C1 1,0 2005r, Mazda 2 1,3 2008r, Skoda Octavia 1,6 2011r, Ford Focus 1,6D 2014r, Dacia Duster 1,5dCi 2010r.
 
     
wadam


Marka: Dacia
Model: Duster
Wiek: 36
Dołączył: 10 Sie 2014
Posty: 41
Skąd: OlsztynOKO
Wysłany: 2014-08-13, 10:12   

u mnie też ok. Jaką masz tą nawigację? Jaki telefon?

We wcześniejszym aucie miałem podobny problem bo przednia szyba była z filtrem uv i to blokowało sygnał gps. Przy np. bocznej szybie łapało a pod przednią nie.
 
     
w00cashxx

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2013
Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2014-09-13, 21:19   

Problem sie rozwiazal jak przenislem uchwyt z deski 5 cm dalej na szybe xD.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,01 sekundy. Zapytań do SQL: 11