Pliki cookie sa wykorzystywane do reklam spersonalizowanych oraz w celu tworzenia anonimowych statystyk serwisu. Jezeli nie blokujesz plikow cookies, to zgadzasz sie na ich uzywanie oraz zapisanie w pamieci urzadzenia.
Polityka Prywatnosci/Ciasteczek
  
AKCEPTUJE
DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA Strona Główna DACIA DUSTER forum - KLUB POLSKA
Forum nieoficjalnego Klubu Dacia Duster

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak aktualizować mapy w MediaNav Duster 2014 ?
Autor Wiadomość
Sharki

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.0 TCe 100
Napęd: 4x2
Rocznik: 2020
Wiek: 43
Dołączył: 11 Maj 2014
Posty: 10
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2014-05-28, 20:18   Jak aktualizować mapy w MediaNav Duster 2014 ?

Jestem świeżo upieczonym właścicielem DD poliftowego z MediaNav , czy wie ktos w jaki sposób należy aktualizować mapy i gdzie ? oraz może ktoś zna sposób aby dało rade wgrać np. automape do tego urządzenia ?
 
     
johnson

Marka: Dacia
Model: Duster
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2013
Dołączył: 15 Paź 2013
Posty: 59
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-05-28, 22:50   Re: Jak aktualizować mapy w MediaNav Duster 2014 ?

Sharki napisał/a:
Jestem świeżo upieczonym właścicielem DD poliftowego z MediaNav , czy wie ktos w jaki sposób należy aktualizować mapy i gdzie ? oraz może ktoś zna sposób aby dało rade wgrać np. automape do tego urządzenia ?

Prosze bardzo:
http://bit.ly/1rhFqve
 
     
pawelg

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Wiek: 49
Dołączył: 22 Maj 2014
Posty: 52
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-05-29, 09:18   Re: Jak aktualizować mapy w MediaNav Duster 2014 ?

johnson napisał/a:
Sharki napisał/a:
Jestem świeżo upieczonym właścicielem DD poliftowego z MediaNav , czy wie ktos w jaki sposób należy aktualizować mapy i gdzie ? oraz może ktoś zna sposób aby dało rade wgrać np. automape do tego urządzenia ?

Prosze bardzo:
http://bit.ly/1rhFqve


Wczoraj robiłem pełny update swojego po zakupie.
Poszło na prawdę gładko bez żadnego problemu.
Trzeba tylko zwrócić uwagę, że proces update opgramowania odbywa się w 3 etapach - za każdym razem po restarcie Media Nav trzeba potwierdzić update (bez wyjmowania USB)

p,paw
 
     
pawelg

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Wiek: 49
Dołączył: 22 Maj 2014
Posty: 52
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-12-03, 21:57   

Pojawiły sie nowe mapy - II Kwartał 2014.

Niestety wygląda na to, że nie łapię się już na aktualizację :(

p,paw
 
     
Piotr1

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Delsey
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Wiek: 43
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 63
Skąd: Warszawa -Pruszków
Wysłany: 2014-12-10, 21:52   

Najlepsze wyjscie jest takie, podjedz do salonu reno i wykup kod aktualizacji, i tyle.
_________________
Mój Delsey
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?t=613
 
     
pawelg

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Wiek: 49
Dołączył: 22 Maj 2014
Posty: 52
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-12-11, 17:58   

Piotr1 napisał/a:
Najlepsze wyjscie jest takie, podjedz do salonu reno i wykup kod aktualizacji, i tyle.


A to kosztuje mniej niż zakup przez stronę?

p,paw
 
     
Piotr1

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Delsey
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Wiek: 43
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 63
Skąd: Warszawa -Pruszków
Wysłany: 2014-12-12, 21:07   

Nie wiem, czy będzie mniejszy koszt, na pewno nie, ale będziesz pewny że masz dobrze wgraną navi i że nic się nie stanie.

Wiem to na "własnym przykładzie".
Pracuję w pewnym salonie samochodowym i kod aktualizacyjny kosztuje 850 zł. brutto detal+wgranie 510 zł. brutto i klienci słysząc taką cenę wolą pokombinować "co będą nam płacić", a później przyjerzdzają z zablokowaną navigacją i odblokowanie ich wtedy kosztuje 700 zł+nowy kod aktualizacji 850 zł+wgranie 510zł+stracony czas i nerwy.
_________________
Mój Delsey
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?t=613
 
     
pawelg

Marka: Dacia
Model: Duster ph2
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
Rocznik: 2014
Wiek: 49
Dołączył: 22 Maj 2014
Posty: 52
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-12-13, 15:04   

E, nie przesadzajmy.
Akutualizacja Media Nav w sposób legalny jest banalnie prosta.

p,paw
 
     
Piotr1

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Delsey
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
Wiek: 43
Dołączył: 22 Paź 2014
Posty: 63
Skąd: Warszawa -Pruszków
Wysłany: 2014-12-13, 19:30   

Słuchaj, podałem tylko przykład klientów marki premium, gdzie stać ich na wszystko, żałują wydać tyle ile to kosztuje, a później i tak do nas wracają i płacą dwa razy więcej, niż na początku. :-)
_________________
Mój Delsey
http://www.dusterklub.pl/viewtopic.php?t=613
 
     
ironmania

Marka: Dacia
Model: Duster
Dołączył: 15 Wrz 2015
Posty: 1
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2015-09-16, 08:56   mapa Polski

Czołem Koledzy,

Kupiłem na Allegro fabryczne LG do Dacii, ale mam tylko mapę Włoch i Portugalii,
czy ktoś poratuje Mapą Polski? Jak najprościej (czytaj za free:) to zainstalować?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10