Propozycje dotyczące forum |
Autor |
Wiadomość |
tomszafa
Admin
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V LPG
Wersja: Delsey
Napęd: 4x2
Rocznik: 2012
|
Wysłany: 2013-01-17, 19:24 Propozycje dotyczące forum
|
|
|
Witam,
Chciałbym aby to forum tworzyli ludzie i dlatego proponuje w tym wątku zgłaszanie swoich uwag dotyczących zmian na forum. Może ktoś ma jakieś pomysły które mogą usprawnić to forum.
Wszystkie propozycje zostaną rozważone.
Zapraszam do dyskusji.
Pozdrawiam |
|
|
|
Dar1962
Diabelska Drakula
Silnik: 1.6 16V
Wersja: Laureate
Napęd: 4x4
|
Wysłany: 2013-01-17, 20:53
|
|
|
a może by jakiś inny kolorek? niemal wszystkie fora są niebieskie albo szare - może coś z gamy lakierów DD? |
|
|
|
Dusterklub
Administrator
|
Wysłany: 2013-01-18, 08:54
|
|
|
Pracuję nad zmianą wyglądu forum ale mam inne też prace do zrobienia więc to trochę potrwa:) |
_________________ FAS objawy |
|
|
|
Dominus
Wiek: 33 Dołączył: 30 Lis 2012 Posty: 1492 Skąd: Kraków/Kryspinów
|
Wysłany: 2013-01-18, 09:50
|
|
|
Dar1962, pewnie coś w rodzaju szary bazalt
a co do moich uwag do Dusterklub już pisałem na PW w sprawie drobnej zmiany, mam nadzieje że pamietasz |
|
|
|
bazylator48
Marka: Duster
Model: SUV
|
Wysłany: 2013-01-18, 10:21
|
|
|
Witam wszystkich, jestem zalogowany na dwóch forach dotyczących Dacii ale kibicuję
Dacia Duster z uwagi, że mam takie auto. Na pewno byłoby ciekawiej czytać o "swoim"
samochodzie i sprawach tylko z nim związanych. Gdy będę chciał coś szerzej dowiedzieć się
o innych modelach to wtedy zajrzę na drugie forum. Trzymam kciuki za rozwój forum
Dacia duster klub.
Powodzenia, pozdrawiam |
|
|
|
Dar1962
Diabelska Drakula
|
Wysłany: 2013-01-18, 12:04
|
|
|
Dominus napisał/a: | Dar1962, pewnie coś w rodzaju szary bazalt |
niekoniecznie - może być brąz Cajou - to chyba najbardziej rozpoznawalny i najczęściej (poza czarnym) wybierany kolor DD (choć mnie akurat podoba się średnio ) ale poeksperymentować z wyglądem forum warto. Atrakcyjna kolorystyka zwraca uwagę i dobrze się kojarzy |
|
|
|
Dar1962
Diabelska Drakula
|
Wysłany: 2013-01-18, 12:09
|
|
|
myślę,że warto mimo wszystko wydzielić temat dot. przeglądów DD. I nie chodzi o powielanie tematu z forum DKP - przeglądy robimy wszyscy, jedni w aso inni poza. Warto dzielić się wiedzą odnośnie cen, cenników, upustów, okazji, czy solidności wykonania obsługi itp. - poddaję do przemyślenia dla admina i moda - np coś w rodzaju "przeglądy okresowe, doraźne i inne czynności obsługowe" - wtedy można by wrzucać tam wszystko, co ma związek z serwisowaniem DD bez niepotrzebnego mnożenia tematów i powielania tej tematyki. Ja np na za tydzień jadę robić przegląd po I roku użytkowania i chętnie podzielę się informacjami jak to wygląda w przypadku auta z tym motorem w niezbyt dobrze dotychczas ocenianym ASO Nazaruk Service Lublin ul. Abramowicka |
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-01-18, 12:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
Dominus
|
Wysłany: 2013-01-18, 12:14
|
|
|
Dar1962 napisał/a: | myślę,że warto mimo wszystko wydzielić temat dot. przeglądów DD. I nie chodzi o powielanie tematu z forum DKP - przeglądy robimy wszyscy, jedni w aso inni poza. Warto dzielić się wiedzą odnośnie cen, cenników, upustów, okazji, czy solidności wykonania obsługi itp. - poddaję do przemyślenia dla admina i moda |
też popieram...
aby każdy podzielił się i wyglądało to w następujący sposób:
-który przegląd
-gdzie wykonywany
-co robione w zakresie przeglądu
-materiały ekspolatacyjne - od aso czy własne z cenami
oraz jeżeli własne oleje itp to konkretnie jakie są sugerowane przez Renault
w ten sposób będzie jasno i czytelnie widać jak opłaca się zrobić przegląd i ile on mnie będzie kosztował...
ostatnio zorientowałem się że to już pół roku mineło i za drugie pół czeka mnie wizyta w ASO |
|
|
|
Dar1962
Diabelska Drakula
|
Wysłany: 2013-01-18, 12:19
|
|
|
Dominus napisał/a: | też popieram... |
warto dodać jeszcze jedną pozycję:
-krótka opinia o serwisie wykonującym usługę (sposób przyjęcia, jakość usługi, czas trwania koszt, możliwość negocjacji itp) |
|
|
|
tomszafa
Admin
|
Wysłany: 2013-01-18, 15:54
|
|
|
Czy np. może zrobić tak, że w dziale Serwis podwiesic trzy tematy:
Przeglądy Dustera - benzyna
Przeglądy Dustera - diesel
Przeglądu Dustera - LPG
W każdym z podwieszonych tematow każdy odpisywał by jaki przeglad wykonał, co było zawarte, w jakim serwisie i za jaką cene.
Co wy na to? |
|
|
|
tomszafa
Admin
|
Wysłany: 2013-01-18, 15:56
|
|
|
Dusterklub napisał/a: | Pracuję nad zmianą wyglądu forum ale mam inne też prace do zrobienia więc to trochę potrwa:) |
No to jak zdzialasz cos takiego to by bylo dobrze, co by to forum faktycznie wygladalo inaczej ;) |
|
|
|
Dominus
|
Wysłany: 2013-01-18, 18:10
|
|
|
tomszafa napisał/a: | Czy np. może zrobić tak, że w dziale Serwis podwiesic trzy tematy:
Przeglądy Dustera - benzyna
Przeglądy Dustera - diesel
Przeglądu Dustera - LPG
W każdym z podwieszonych tematow każdy odpisywał by jaki przeglad wykonał, co było zawarte, w jakim serwisie i za jaką cene.
Co wy na to? |
Przeglądy benzyny a LPG nie będą się za wiele różnic , tak mi się wydaje więc rozdzielanie tego wydaje mi się zbędne....
Proponuje żeby założyć w Dziale głównym - Diler, serwis, sklep - Serwis - temat pt. Przeglądy
i tam pierwszy post opiszę się co jest wymagane do podzielenia się informacjami , bez zbędnych dyskusji...same konkrety.
Za chwile moze znajde czas to skrobne taki post ... |
|
|
|
Dusterklub
Administrator
|
Wysłany: 2013-01-18, 18:12
|
|
|
Proponuję do końca miesiąca zebrać informacje na temat propozycji zmian na forum i od lutego je wprowadzamy na spokojnie. |
|
|
|
kilazz [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-01-19, 19:43
|
|
|
Witajcie i na tym forum..
ja uwazam, ze jak na razie forum jest zbednie zbyt rozbudowane, dzialy konkursy, znizki i promocje, ubezpieczenia, strony www nigdy nie osiagna duzej ilosci postow i nawet zbicie ich wszystkich trzech w jedno to jeszcze malo.. te rzeczy mozna w sumie zbic w 4 posty w jakims dziale.. niepotrzebne rozdmuchiwanie forum.. podobnie rozdzielenie GPS/CB od caraudio
to takie moje skromne zdanie na poczatek, mam nadzieje ze sie rozkreci |
|
|
|
Dar1962
Diabelska Drakula
|
Wysłany: 2013-01-20, 13:54
|
|
|
upychanie wszystkiego w kilku tematach "rzekach" też niespecjalnie się sprawdza, bo traci się dużo czasu na szukanie interesującego zaganienia. Trzeba podejść do tego racjonalnie |
|
|
|
|