LPG - kłopoty z wtryskami |
Autor |
Wiadomość |
Reebak
:)
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 16V LPG
Wersja: Laureate
Napęd: 4x2
Rocznik: 2014
|
Wysłany: 2015-02-26, 09:23 LPG - kłopoty z wtryskami
|
|
|
W grudniu kupiłem nowego Dustera z fabryczną instalacją gazową... do dziś jestem z niego bardzo zadowolony... ale... przy 4400 km okazało się że mam do wymiany wtryskiwacze... Zostało to oczywiście wykonane w ramach gwarancji i dalszych problemów puki co brak... Nurtuje mnie pytanie czy to częsty przypadek? |
_________________ Wybrałem mądrze... Mam nadzieję ;) |
|
|
|
BoloSr
Czarny Zadymiacz
Silnik: 1.5 dCi 90KM
Rocznik: 2013
Wiek: 49 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 1205 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 2015-02-26, 11:59 Re: LPG - kłopoty z wtryskami
|
|
|
Reebak napisał/a: | W grudniu kupiłem nowego Dustera z fabryczną instalacją gazową... do dziś jestem z niego bardzo zadowolony... ale... przy 4400 km okazało się że mam do wymiany wtryskiwacze... Zostało to oczywiście wykonane w ramach gwarancji i dalszych problemów puki co brak... Nurtuje mnie pytanie czy to częsty przypadek? |
watpie poprostu pech i tyle :)
gwarancja jest wiec nie ma co sie przejmowac :) |
|
Ajgor
|
Wysłany: 2015-02-26, 21:21 Re: LPG - kłopoty z wtryskami
|
|
|
Reebak napisał/a: | W grudniu kupiłem nowego Dustera z fabryczną instalacją gazową... do dziś jestem z niego bardzo zadowolony... ale... przy 4400 km okazało się że mam do wymiany wtryskiwacze... Zostało to oczywiście wykonane w ramach gwarancji i dalszych problemów puki co brak... Nurtuje mnie pytanie czy to częsty przypadek? |
Jakie Miałeś objawy? |
_________________ Pozdrawiam.Ajgor. |
|
|
|
Reebak
:)
|
Wysłany: 2015-02-27, 09:34
|
|
|
Zacznę od tego że nigdy wcześniej nie miałem samochodu z LPG (TDCI - więc wiem co to problem z wtryskami)
Pewnego słonecznego dnia po przejechaniu ok 1,5 km jazdy nie przekraczającej 60km/h nagle żółta kontrolka z silniczkiem zaczęła mrugać... Zatrzymałem się i uruchomiłem ponownie kontrolka świeciła już na stałe samochód huczał i jakby stracił moc... przełączyłem na benzynę (było wszystko ok) i wróciłem do domu...
Po kilku godzinach gdy uruchomiłem standardowo wszystko było jak gdyby nigdy nic. Uznałem że to incydent
Po ok 2 tygodniach pojawiły się podobne objawy a samochodem dodatkowo zaczęło szarpać... więc pojechałem "na benzynie" do serwisu... (kontrolka świeciła nadal)
Od wymiany zrobiłem ok 1300 km. Mam wrażenie, że samochód nieco więcej pali...
Czy można coś z tym zrobić?
Mam nadzieję że nie będziesz miał podobnych kłopotów... |
_________________ Wybrałem mądrze... Mam nadzieję ;) |
|
|
|
Ajgor
|
Wysłany: 2015-02-27, 15:21
|
|
|
Mam również taką nadzieję |
_________________ Pozdrawiam.Ajgor. |
|
|
|
toyota555
Marka: dacia
Model: duster
|
Wysłany: 2020-03-22, 17:59
|
|
|
Reebak napisał/a: | Zacznę od tego że nigdy wcześniej nie miałem samochodu z LPG (TDCI - więc wiem co to problem z wtryskami)
Pewnego słonecznego dnia po przejechaniu ok 1,5 km jazdy nie przekraczającej 60km/h nagle żółta kontrolka z silniczkiem zaczęła mrugać... Zatrzymałem się i uruchomiłem ponownie kontrolka świeciła już na stałe samochód huczał i jakby stracił moc... przełączyłem na benzynę (było wszystko ok) i wróciłem do domu...
Po kilku godzinach gdy uruchomiłem standardowo wszystko było jak gdyby nigdy nic. Uznałem że to incydent
Po ok 2 tygodniach pojawiły się podobne objawy a samochodem dodatkowo zaczęło szarpać... więc pojechałem "na benzynie" do serwisu... (kontrolka świeciła nadal)
Od wymiany zrobiłem ok 1300 km. Mam wrażenie, że samochód nieco więcej pali...
Czy można coś z tym zrobić?
Mam nadzieję że nie będziesz miał podobnych kłopotów... |
witam. miałem taki sam problem kontrolka silnika, na lpg pracował na 3 cylindrach jeden wtryskiwacz był zaklejony syfem ja zobaczyłem na YT ,,czyszczenie wtryskiwaczy denaturatem,, zrobiłem 3 razy jak ręką odjął i pracują nawet ciszej |
|
|
|
|